30 CONTOH Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 dan Kunci Jawaban Soal UTS Bahasa Inggris Tahun 2024

- 11 Februari 2024, 11:13 WIB
40 soal UTS Bahasa Inggris kelas 11 semester 2 dan kunci jawaban contoh soal UTS Bahasa Inggris tahun 2024.
40 soal UTS Bahasa Inggris kelas 11 semester 2 dan kunci jawaban contoh soal UTS Bahasa Inggris tahun 2024. /tangkap layar

Portal Kudus - Inilah informasi tentang pembahasan 30 contoh soal UTS Bahasa Inggris kelas 10 semester 2 dan kunci jawaban soal UTS Bahasa Inggris tahun 2024.

Ujian Tengah Semester (UTS) memegang peran penting dalam mengevaluasi kemajuan belajar siswa dalam Kurikulum Merdeka Bahasa Inggris kelas 10 semester 2.

Dalam artikel ini, kita akan mengeksplorasi peran UTS dalam mengukur pemahaman siswa terhadap materi serta persiapan mereka untuk tugas-tugas akademik yang lebih kompleks di masa depan.

Dalam tulisan artikel ini akan dijelaskan mengenai 40 soal UTS Bahasa Inggris kelas 10 semester 2 dan kunci jawaban, contoh soal UTS Bahasa Inggris kelas 10 tahun 2024.

Untuk siswa kelas 10 SMA tentu memiliki keinginan untuk mempersiapkan diri menjelang ujian tengah semester (UTS) lebih awal sehingga membuat dirinya lebih siap untuk menghadapi UTS nanti.

Baca Juga: 15 CONTOH Soal Pola Bilangan Kelas 8 dan Pembahasannya, Latihan Soal Matematika Kelas 8 SMP Pola Bilangan

Dengan banyak berlatih mengerjakan soal akan membantu membiasakan diri memecahkan berbagai permasalahan dan juga dapat membantu anak untuk menambah wawasan dan pengetahuan baru.

Untuk melihat kunci jawaban dan contoh soal UTS Bahasa Inggris kelas 10 semester 2 tahun 2024, silahkan simak pada artikel berikut ini.

Dikutip Portal Kudus dari berbagai sumber berikut adalah 40 soal UTS Bahasa Inggris kelas 10 semester 2 dan kunci jawaban, contoh soal UTS Bahasa Inggris kelas 10 tahun 2024.

Pilihlah salah satu jawaban yang paling tepat pada pilihan A, B, C, D dan E di bawah ini!

Quations no 1 to 5!

Snow White
Once upon a time there lived a little girl named Snow White. She lived with her aunt and uncle because her parents were dead.

One day she heard her uncle and aunt talking about leaving Snow White in the castle because they both wanted to go to America and they didn’t have enough money to take Snow White. Snow White didn’t want her uncle and aunt to do that so she decided that it would be best if she ran away. The next morning she ran away into the woods. She was very tired and hungry. Then she saw a little cottage. She knocked but no one answered so she went inside and fell asleep. Meanwhile, the seven dwarfs were coming home from work. There they found Snow White sleeping. Then Snow White woke up. She saw the dwarfs. The dwarfs said, “What is your name?” Snow White said, “My name is Snow White.” Then, Snow White told the dwarfs the whole story. The dwarfs said, “If you want, you may live here with us.” Snow White answered, “Oh, could I? Thank you.”

Finally, Snow White and the seven dwarfs lived happily ever after.

1. What type of the text is used by the writer?
A. Report    D. Announcement
B. Recount  E. Comparative
C. Narrative

Jawaban : C

2. What kind of language feature is used in the stories?
A. Present Tense
B. Present Perfect Tense
C. Past Perfect Tense
D. Past Tense
E. Present Continuous Tense

Jawaban : D

3. When did Snow White run away to the woods?
A. In the afternoon   D. In the full moon
B. In the morning     E. In the middle of night
C. In the evening

Jawaban : B

4. What is the communicative purpose of this text?
A. to inform the readers about important and newsworthy events
B. to entertain readers with fairy tale
C. to share an account of an unusual event
D. to persuade readers to accept his/her opinions
E. to invite readers to an event

Jawaban : B

5. The organization of the text above is…..
A. Abstract, orientation, crisis, incident,coda
B. Orientation, event, re-orientation
C. Orientation, complication, resolution
D. Description, background events, sources
E. Orientation, event, event, event

Jawaban : D

Baca Juga: LATIHAN Soal UTS Bahasa Indonesia Kelas 11 Semester 2 dan Kunci Jawaban Kurikulum 2013 Contoh Soal UTS 2023

Quations no 6 to 8!

From : Principle
To : All teachers and staff

Please attend the meeting at our school on Wednesday, 1st March 2021 at 10 a.m. We will discuss about classroom management and activities during quarantine period for Covid-19. Thank you for your attention and cooperation.

6. What is the purpose of the memo above?
A. to inform all teachers and staff to do self quarantine
B. to persuade all teachers and staff to do socialization about Covid-19
C. to informs all teachers and staff to attend the meeting
D. to discuss about classroom management and activities
E. to invite all teachers and staff to discuss about Covid-19

Jawaban : C

7. Who will attend the meeting?
A. Principle
B. All teachers and staff
C. Principle and staff
D. Principle, all teachers and staff
E. Staff only

Jawaban : D

8. Who has given the information about the meeting?
A. All teachers and staff
B. All teachers
C. Principle
D. Principle and all teachers
E. Principle, all teachers and staff

Jawaban : C

9. Look at the following picture!

What should we do after reading the sign?
A. Keep the toilet clean
B. Help repair the toilet
C. Use the toilet on purpose
D. Use another toilet
E. Clean the toilet after use it

Jawaban : D

10. Look at the following picture!

What must not we do according to the warning?
A. Watch the film
B. Record the film
C. Enter the movies calmly
D. Not to sit in the alley
E. Take some pictures

Jawaban : B

Quations no 11 to 13!

OFFICE TIMETABLE
9.00 a.m Arrive at work
9.30 a.m Start working
9.45 a.m Coffee break
11.00 a.m Check E-mails
11.15 a.m Prepare for lunch
12.00 a.m Lunch
12.45 a.m Browse the internet
3.00 a.m Tea break
4.00 a.m Prepare to go home
4.30 a.m Go home
5.00 a.m Finishing time

11. Based on the schedule, what time should we check E-mails?
A. 9.45 a.m    D. 11.00 a.m
B. 12.00 p.m  E. 12.45 p.m
C. 3.00 p.m

Jawaban : D

Baca Juga: CONTOH LATIHAN Soal UTS/PTS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban Kurikulum 2013 Tahun 2023

12. According to the schedule, tea break was earlier than .....
A. Lunch                 D. Prepare for lunch
B. Coffee break        E. Stop working
C. Prepare to go home

Jawaban : C

13. What is the purpose of the schedule above?
A. To arrange our office timetable
B. To fail our office timetable
C. To retell our office timetable
D. To announce our office timetable
E. To report our office timetable

Jawaban : A

Quations no 14 to 15!

APPETIZERS
Veggie Spring Rolls 3.00
Pot-Stickers 6.99
Steamed Dumplings 6.99
Crab Angles 4.99
Chicken Kabab 4.99
Beef Kabab 6.99
Green Seaweed Salad 7.99
SOUPS
Wonton Soup 1.99
Hot & Sour Soup 1.99
Egg Drop Soup 1.99
Chicken Corn Soup 4.99
Sizzing Rice Seafood Soup 7.99
Chicken Winter Melon Soup 10.99

14. What is the cheapest appetizer?
A. Veggie Spring Rolls
B. Pot-Stickers
C. Steamed Dumplings
D. Crab Angles
E. Chicken Corn Soup

Jawaban : A

15. The appetizers below have the same price, EXCEPT .....
A. Pot-Stickers and Steamed Dumplings
B. Pot-Stickers and Beef Kabab
C. Crab Angles and Chicken Kabab
D. Beef Kabab and Green Seaweed Salad
E. Green Seaweed Salad and Veggie Spring Rolls

Jawaban : E

Baca Juga: 40 CONTOH Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 Kurikulum 2013 Beseta Kunci Jawabannya Tahun 2023

Quations no 16 to 18!

Vanty : I am cooking now. Will you taste my cake?
Rama : Sure
Vanty : How about its taste?
Rama : This ceke is very sweet.
Vanty : So, your sister’s cake is (16).......... than mine?
Rama : I don’t conclude like that. I think your cake is (17).......... my sister’s.
Vanty : Thank you.
Rama : What do you think about your cake? Do you like it?
Vanty : Yes, I like it, but I think my mom’s cake is (18) the.......... cake I’ve ever eat.

16. ...........
A. Deliciouser         D. Delicious
B. More delicious    E. Deliciousest
C. The most delicious

Jawaban : B

17. ...........
A. Delicious                 D. Deliciouser than
B. More delicious than  E. Delicious
C. As delicious

Jawaban : C

18. ...........
A. Deliciousest             D. Deliciouser
B. More delicious than  E. Most delicious
C. As delicious as

Jawaban : E

19. Russia is the ..... country in the world.
A. Bigger   D. Wider
B. Larger   E. Narrowest
C. Biggest

Jawaban : C

20. This is the ...... book that I have read.
A. Better                     D. More amazing
B. More interesting       E. Cooler
C. Most interesting

Jawaban : C

21. Sukma’s house is .... as my house.
A. Farther     D. Cleaner
B. As far       E. Bigger
C. Farthest

Jawaban : B

22. Bag cost is Rp. 50.000. Shoes cost is Rp. 60.000. The shoes are ... than the Bag.
A. Most expensive   D. Cheapest
B. More expensive   E. Expensiver
C. Cheaper

Jawaban : B

23. The magazine cost is Rp. 5.000. The newspaper is cost Rp. 6.000. The novel cost is Rp. 11.000.

The magazine is ... than the newspaper.
A. More expensive   D. Cheapest
B. Expensiver         E. More cheap
C. Cheaper

Jawaban : C

Baca Juga: 40 SOAL UTS PKN Kelas 10 Semester 2 Beserta Kunci Jawaban, Contoh Soal PTS UTS PKN Kelas 10 Semester 2 2023

24. Orange is .... than Apple.
A. Smallest     D. Cheaper
B. Biggest       E. Cheapest
C. As cheap as

Jawaban : D

25. Mr. Jokowi is the .... person in Indonesia.
A. Smarter             D. Wiser
B. More important   E. More famous
C. Most important

Jawaban : C

26. Stranger : Excuse me _______ where the nearest
post office is?
Carly : Follow this way until second traffic light.
It is on your left beside Padang restaurant.
Stranger : Thank you.

The suitable expression to complete the dialogue is .......
A. Can I help you find
B. Could I tell you the way
C. Could you come with me
D. Could you show me
E. Could I show you

Jawaban : D

27. Ihsan : ..............
Pedestrian : The nearest gas station is about one
kilometre from here. Head to north. It's next to a car wash.
Ihsan : Okay. Thank you.
A. Excuse me. Do you know where the bus station is?
B. Hello sir. Are you going to a gas station?
C. Excuse me. How far is the gas station from here?
D. Keep driving until the intersection, the gas station is on the corner.
E. Hello sir. Could I tell you the way to a gas station?

Jawaban : C

28. The following are the expressions of giving directions, EXCEPT!
A. It's 300 meters from here, next to photo studio.
B. Excuse me, I'm looking for photo studio.
C. Take Mariana St. Keep walking for 10 meters.
D. Just go straight. The photo studio is next to the barber shop.
E. Stay on this street until the end of the block. Then turn right.

Jawaban : B

29. Gerrard : Can you tell me how to get to the nearest
restaurant?
Mia : _____ maybe you can ask the policeman
over there.
A. Yes, there is one across the street
B. Next to library
C. Behind the hotel
D. I’m sorry. I don’t live here.
E. It's in front of the hospital

Jawaban : D

30. The following are the expressions of asking for directions, EXCEPT!
A. Excuse me, can you show me the way to the hotel?
B. Are we on the right road for the school?
C. Could you tell me the best way to hospital?
D. How do we get to the beach?
E. You are going the wrong way.

Jawaban : E

31. Donna : Congratulations Ryan! I’m very proud of having such a talented friend like you.
Ryan : Thank you. You have supported me so far.
Donna : So, what are you going to do with the money prize?
Ryan : I’m going to use it to support my studies at university.
Donna : Good decision. What major are you going to take?
Ryan : Architecture
Donna : That suits your interests. I've seen the map and miniature of your ideal house. It's wonderful! Ryan : That's one of the reasons.

Ryan will study architecture at university because he is probably interested in ___________.
A. playing game
B. writig novel
C. drawing and designing
D. reading
E. flying

Jawaban : C

32. Arina : Holiday is coming soon. What are yo going to do?
Haris : I’m going to Banyuwangi. I will go to some tourist destinations such as Mount Ijen crater and Baluran Nationl Park. I will go hiking, swimming at the beach, and enjoy beautiful scenery. I am going to stay there for a week
Arina : Oh, it sounds exciting. I envy you

What is the topic of the conversation?
A. swimming
B. hiking
C. Discussing holiday plans
D. Mount Ijen crater
E. Discussing

Jawaban : C

Baca Juga: KUMPULAN Soal UTS PTS PKN Kelas 12 Semester 2 Beserta Kunci Jawaban Kurikulum 2013 Tahun 2023

33. Rizal : Mr. Gunawan, I’d like to introduce you to Diana who helped our pro last week
Mr. Gunawan : I’m very pleased to meet you, Diana
Diana : ...... Mr. Gunawan
A. How do you do
B. How are you
C. I’m very well
D. It’s nice to meet you too
E. I’m sorry to meet you here

Jawaban : D

34. Harsya : What a great Motorcycle you have, Pandu
Pandu : Thank you, Harsya. I just finished modifying it
Harsya : You mean this is the old motorcycle that you used to ride to school?
Pandu : Yes, it is
Harsya : It looks a lot different. What did you do to it?
Pandu : Not much. I had it painted with a brighter colour and add some new accessories.
Harsya : Great job!
Pandu : Thanks

How does Pandu go to school everyday?
A. He goes to school by bus
B. He goes to school by his bike
C. He goes to school by his motorcycle
D. He is going to school by his motorcycle
E. He went to school by his motorcycle

Jawaban : C

Demikian terkait 30 contoh soal UTS Bahasa Inggris kelas 10 semester 2 dan kunci jawaban soal UTS Bahasa Inggris tahun 2024.***

Editor: Azkaa Najmuts Tsaqib


Tags

Artikel Pilihan

Terkait

Terkini

Terpopuler

Kabar Daerah

x